Cum e cu complimentele

Le considerăm minciuni, linguşeli, motiv de a scăpa basma curată, orice altceva decât sunt ele. Ce e clar este faptul că femeile nu ştiu să primească un compliment.

Oricât de frumoasă ai fi, tot ceea ce este în capul tău atunci când cineva îţi spune cât de frumoasă, de deşteaptă şi de devreme acasă eşti tu începi să scormoneşti printre scopurile ascunse ale fiecărui compliment. “Sigur vrea ceva de la mine!” e primul gând atunci când auzim un compliment, însă foarte rar credem că un compliment este doar un compliment.

Şi oare de ce? Cred că tocmai din experienţă. Faptul că spunem un compliment atunci când avem cu totul altă intenţie. Nici societatea nu ne-a învăţat să facem complimente când şi cum trebuie. “Ce frumoasă eşti!” spusă de un necunoscut pe stradă  e o adevărată grosonălie, “ce frumoasă eşti!” de la un coleg înseamnă neapărat solicitarea unui favor, iar “ce frumoasă eşti!” de la o prietenă este doar o minciună şi e clar că trebuie să te uiţi în oglindă ca nu cumva părul tău să se fi transormat în antene cu care, eventual, prinzi şi bulgarii.

Prietenii sunt alături de tine dar, de cele mai multe ori, doar atunci când arăţi ca naiba.

Nu ştim să cultivăm frumosul.

Frumosul constă în atitudine, în a te iubi pe tine mai presus de nişte complimente azvârlite la plesneală de un necunoscut sau de prieteni. Până să învăţăm care e faza cu complimentele, ce ar fi să învăţăm să ne iubim mai mult şi să plecăm mai puţin urechea la mintea aia din cap care ne spune numai tâmpenii?

Tags: , , , , ,

3 responses to “Cum e cu complimentele”

  1. Diana says :

    Cat adevar!!

  2. Hapi says :

    Uneori nu rezonam cu persoana care ne complimenteaza sau pur si simplu nu simtim la fel in acel moment
    Alteori credem ca e mai bine sa ne prefacem ca nu-i dam dreptate celui care complimenteaza , din…modestie. Falsa ori ba

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: