România-Ungaria – mai mult decât un meci

Aplauze, emoții, tricolorul fluturat de 40.000 de români, o echipă românească mai bună ca niciodată,  un 3-0 pentru ai noștri şi cântece precum “Ro-mâ-ni-a, Ro-mâ-ni-a ole, ole, ole“, “Deșteaptă-te române!”, “Treceți batalioane române Carpații!” sau “Afară, afară cu ungurii din țară” au fost la ordinea de zi de la meciul România-Ungaria.

Sursă foto: http://sptfm.ro/

Sursă foto: http://sptfm.ro/

Am fost așteptați cu stegulețe îmbrăcate-n tricolor şi-o fițuică, ediţie specială pentru meciul România-Ungaria,  ne-am făcut intrarea pe Ciuleandra, aplauze şi înjurături la adresa ungurilor, am aplaudat până ne-au durut mâinile şi am cântat cot la cot cu ultraşii când venea vorba de susținerea României.

Seara trecută steguleţele au fost dirijorii, iar suporterii au fost orchestra care a acompaniat jucătorii de pe teren tot timpul meciului, în pauză ne-am mai dres vocea şi am luat-o de la capăt imediat cum arbitru a suflat în fluierul său.

Românul iubeşte fotbalul, dar unii, se pare, că iubesc mai mult datul în cap, înjuratul, dar şi pupatul între ei atunci când se înscrie în poarta adversă. La meci, suporterul e mai întâi stelist, dinamovist, rapidist şi abia apor român, astfel că există mereu un mod de cunoaştere/recunoaştere al suporterilor. Şi uite aşa, jandarmii au ridicat garda sus şi au reuşit sau, mai bine zis, au încercat să creeze un pic de intimitate pentru suporterii echipelor de club care-şi mutaseră ograda una în inima celeilalte. Şi când vorba bună nu mergea, vocea pură a bastonului făcea legea.

 S-a schimbat parchetul special pentru meciul cu Ungaria şi parcă ai noştrii au scăpat de piroanele pe care le-au purtat în meciul tur…poate au făcut schimb de şoşoni cu reprezentanţii Ungariei care au uitat de ce au venit la Bucureşti căci ei doar au purtat un echipament, au mai alergat din când în când, au mai pus piedici, au mai tras de tricou, au mai jucat o ciuleandra de ciudă dar nu au jucat nimic din ceea ce se numeşte fotbal.

Ungurii au căscat mai mult ochii la ce se întâmpla în tribune, explicaţia ar fi, probabil, că jucătorii maghiari au crezut că au aterizat la Budapesta (au confundat până şi ei Budapesta cu Bucureștiul) şi nu înțelegeau de ce sunt înjuraţi la ei în ţinut şi, uite-aşa, pe tabela de marcaj apare scorul de 1-0 pentru România. Ciprian Marica le-a fost călău încă din minutul doi.

 După mai multe încercări, căci la unii jucători mingea n-a vrut în niciun chip să intre în poartă, scorul deveni 2-0 pentru ai noştri, fix cât bucuria intrării la vestiare să fie una demnă de trecut în jurnalul personal al jucătorilor/suporterilor. 

La meci, Roşia Montană a fost invitatul special. A aruncat un ochi la ce se întâmplă pe teren şi ne-a amintit că ne-aşteaptă în Piaţa Univeristăţii pentru a-i ajuta pe aleşii ţării să ia decizii corecte şi i-a încurajat pe tricolori. Culorile mesajului “Salvaţi Roşia Montană” aduc prea bine cu steagul Ungariei (roşu, verde, alb) şi mă fac să cred că, seara trecută, cianura a fost pentru români ceva ce se aseamănă cu ungurii.

Vocile rele spun că Ungaria mai bine stătea acasă şi pierdea tot cu 3-0 aşa cu RMGC-ul ar trebui să rămână în Canada lor şi să ne lase aurul în pace.

A fost o atmosferă şi o seară care îi va inspira, sper eu, pe tricolori şi în meciul cu Turcia. Felicitări echipei României! Felicitări suporterilor!

P.S.: A fost cel mai frumos meci de fotbal la care am fost vreodată!

P.P.S.: am încercat totodată să-mi fac şi tema pentru clubul psi, ceilalţi jucători din clubul psi care s-au întrecut în condei îi găsiţi aici.

Tags: , , , , , , ,

17 responses to “România-Ungaria – mai mult decât un meci”

 1. Adriana says :

  Ce temă, măi poveste, măi! Eşti tu o temă toată. Am numărat vreo cinci subiecte in articolul tău şi dacă te mai străduiai putin ieşea un best-seller. Şi-aşa mi-am văzut gândurile pe aici încoronate în stil de poveste …cum spuneam. Hai, ne vedem la meciul cu Turcia. Te aştept1

  • filedinpoveste says :

   Vii la România-Turcia?
   Eu aseară am fost din întâmplare…pentru că nişte prieteni au avut două bilete în plus.Recunosc că îmi doream să merg pentru că ştiam că o să fie un meci mare, cel puţin în tribune, pentru ungurii ne sunt atât de dragi…sau cel puţin aşa se spune.
   S-a meritat pentru că spectacol a fost şi pe teren!

  • filedinpoveste says :

   Ahh şi cuvintele s-au nimerit să se potrivească şi la povestea de aseară, altfel veneam cu tema nefăcută. M-am strofocat eu spătămâna asta ce m-am strofocat, dar n-a vrut să iasă ceva…până aseară când astrele s-au dat peste cap şi-au inclus cuvintele, nu ştiu cum, în subiectul meu.

 2. alma nahe says :

  Deci, când mă uitam aseară la meci, eram și cu ochii pe tine, cum s-ar zice?! 🙂 N-am fost niciodată la un meci de fotbal, nu-mi imaginez cum e, de-acolo, din tribune, dar dacă ar fi să mă iau după fervoarea cu care ai povestit, cred că mi-ar plăcea.

  • filedinpoveste says :

   E foarte frumos, aseara am facut si valuri in tribune, am cantat pana n-am mai putut, am aplaudat pana m-au durut mainile, iar faptul ca am castigat a fost un motiv in plus de bucurie.
   Aseara am cantat pentru Romania si mai putin pentru fotbal.

 3. psi says :

  😆 câte meciuri ale româniei ai mai văzut până acum? eşti optimistă tare în ceea ce priveşte meciul cu turcia… mă gândesc să-i fac o avancronică, daacă tot suntem atâţia microbişti…

  • filedinpoveste says :

   Am mai fost la unul singur cu Serbia sau Muntenegru, nu-mi mai amintesc exact. De uitat la meciuri ma uit ca al meu are fotbalul in sange asa ca n-am ce face.
   Astept sa citesc avancronica, trebuie sa fie tare interesanta!

 4. Cuvânta says :

  Pfuu, imi faci pofta de un meci 😀

 5. Vali Crintea says :

  mai dar ce articol patrunzator, o adevarata cronica! felicitari pentru expunere dar mai ales pentru ca ai avut ce vedea :D!

 6. roxdumitrache says :

  meciul ca meciul, dar eu nu am ajuns la spital cu mama din cauza lui, asa ca nu am mai scris pentru duzineala caci experienta mea cu serviciul de ambulanta mi-a adus in memorie “Moartea domnului Lazarescu”. Personal voi cere sa nu se mai joace niciun meci in Bucuresti caci se pare ca numai ajunge niciun bolnav la spital in mai putin de trei ore. Daca se mai joaca multe meciuri si mai sunt si cateva manifestatii, va scadea numarul bucurestenilor. Deci in loc de duzineala am scris “Cu dragoste domnului Lazarescu!”

 7. vienela says :

  Hai ca mi-a placut articolul tau! Atata diversitate, atat de bine aranjat… Se poate, mai, cum sa confunde? Adica toata campania initiata de romul cel rom nu a avut nici un efect? :))))

  • filedinpoveste says :

   Eu nu mi-am explicat altfel cum de jucătorii Ungariei păreau atât de dezorientaţi pe teren. Am zis că până şi ei au confundat Budapesta cu Bucureştiul :))

 8. Lolita says :

  Fain! Ca şi cum am fi fost acolo! Divers şi viu colorat dezideratul tău… 🙂
  Să ne fie bine!

 9. Aliosa says :

  Felicitari pentru articol !!!
  Am ajuns prea tarziu pe-aici……………
  Dupa LECTIA pe care ne-au servit-o turcii…………………..,
  nu mai am cuvinte………….
  Aliosa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: