Eu şi dependența mea (i)rezistibilă

“Bună, sunt Andreea şi sunt dependentă de afecțiune, iar când nu mă gândesc la ea, înseamnă că mă dezmierd în braţele lui. Nu, nu mă pot controla, am nevoie de ajutor!”. Cam așa ar suna introducerea mea în clubul dependenţilor de afecţiune anonimi. Boala mea  se tratează cu afecţiune şi iubire, iar pentru asta medicul mi-a prescris o reţetă compensată. 

Inițial am crezut că mă pot trata singură. Melodiile şi filmele siropoase ori comediile picante au fost pe post de pansament, iar când am văzut că boala se agravează am zis că-i cazul să trec la “antibioticele” prescrise de medic. Mai întâi m-am chinuit să descifrez înţelesul reţetei, mai apoi m-am chinuit să descifrez şi poftele inimii până când mi-am dat seama că pilulele de afecţiune fac bine nu numai la inimă dar la întregul organism.  Ş-am început să iau pilulă după pilulă până ce-am devenit dependentă de el, o dependență care ţine de mai bine de patru ani.

Când sunt în preajma lui, inima îmi bate cu putere, ochii privesc în gol şi îşi imaginează scenarii în care el mă ţine în braţe şi devine afectuos cu mine. Corpul se mişcă precum un zombie în cuibăreala la pieptul lui, în timp ce gura mea o caută pe a lui. Când este în preajma mea, toate astea devin tentaţii (i)rezistibile şi nu mă sfiesc să cerşesc atenţie mai ceva ca un copil ce stă agăţat de fusta mamei, numai că înălţimea îmi permite să mă agăţ de gâtul lui.

Ziua începe în brațele lui sau, mințindu-mă că nu-s dependentă de el, cu spatele la el,  căci, deh, o pernă bună își cere drepturile atunci când creierul şi inima se odihnesc. Îi arunc o privire pe furiş şi, cu ochii întredeschiși, mă cuibăresc tot mai adânc la brațul pernei, el nu ştie că noaptea-l trădez. Şi adorm.

O iau pe cărarea viselor până ce ritualul de dimineață se cere respectat căci el mă pupă de rămas bun. Mârâi un pic căci m-a deranjat din somnul meu cel dulce, îi aduc şi eu ofranda dimineţii, sărutul, şi mă întorc pe partea cealaltă cât să-i arât că nu-mi pasă. Off, dar cât îmi pasă.

De când viaţa mi-e dictată de dependenţa de el nu este ceas să nu-mi zboare mintea la el, iar mesajele gratuite să se risipeasă întrebându-l nimicuri. Ca o dependentă ce sunt, atunci când nu primesc atenţia cuvenită mă bosumflu şi cerşesc afecţiune mai ceva ca un bebeştin de doi ani.

Într-o lume în care tentaţiile sunt la orice pas, e inevitabil ca mintea să nu o ia razna căci dacă te uiţi în dreapta, în stânga sau dacă-ţi închizi ochii ori dacă încerci să dormi, dependenţa încolţeşte în suflet, în ochi şi în minte indiferent de starea de spirit: că eşti trist, vesel, plictisit ori obosit.

Eşti prizonierul propriilor păcate, eşti prozonierul propriului corp şi al propriilor moravurilor, iar filmul Tentaţii (i)rezistibile e o lecţie cu şi despre dependenţi, dar nu orice fel de dependenţi, ci nişte dependenţi de sex. Mark Ruffalo, Gwyneth Paltrow, Joely Richardson, Tim Robbins, Patrick Fugit și P!nk îşi tratează dependenţa  cu o supradoză de haz şi umor. Dacă nu mă credeţi pe cuvânt, mergeţi la film, dar, atenţie, tentaţiile irezistibile sunt la tot pasul aşa că aveţi grijă.

“Trebuie să fiu vigilentă. Fiecare zi e prima zi. Mulţumesc că m-aţi lăsat să vorbesc superbloggeri şi Super Blog 2013.

Tags: , , , , , , ,

19 responses to “Eu şi dependența mea (i)rezistibilă”

 1. Iuliana says :

  Frumos, si eu m-am regasit in ceea ce ai scris. Multi ani inainte va doresc! 🙂

 2. gheorgica says :

  Cred ca tie si Iulianei va trebuie un doctor de familie bun. Hi!
  Filmul este distractiv si plin de realitate.
  Dupa ce am privit filmul vedeam in jurul meu doar dependenti si dependente

 3. Aliosa says :

  Buna dimineata !
  Fiecare este ” dependent ” de ceva !
  Eu de exemplu, de

  O DUMINICA fara “dependenta ” !!!
  Aliosa.

  • Aliosa says :

   Buna ziua” filedinpoveste ” !
   Nu ti-a placut videoclipul postat mai sus ?
   Poate-ti place cel de-aici :

   Sarbatori fericite !
   Aliosa.

   • filedinpoveste says :

    Cum să nu-mi placă acest colind? Am tot ascultat colinde zilele astea, iar de acum şi până la Crăciun o să tot ascult! Mulţumesc! Sărbători frumoase şi ţie!

 4. Vienela says :

  Acum cativa ani a fost Mihai al meu plecat 4 zile la Sibiu, in interes de serviciu. Atunci am inteles ce inseamna sa fii dependent de iubire, de omul care iti este drag.

  • gheorgica says :

   Eu am facut multe delegatii si stiu ce inseamna sa dormi singur. Ziua merge cum merge. Vezi locuri noi ,oameni noi, te iei cu treaba si trece. Pe seara bantui prin magazine sa gasesti ceva sa-i placa si trece. Dar noaptea este crunta, Nu gasesti pozitie de somn, butonezi toate canalele spre dimineatza parca gasesti un vis potrivit si intri in panica ca este ora 9. Nu se spune fara temei,, jumatatea mea,, Revederea are si ea gustul ei ca si impacarea

   • filedinpoveste says :

    Amin!
    Da, într-adevăr, ziua te iei cu altceva, îţi ocupi gândul cu câte ceva, dar noaptea…noaptea-i cruntă. Aşa-am văzut o groază de filme pentru că pur şi simplu nu puteam să adorm.

 5. Adriana says :

  …alo, bebeştinul e doar al Irealiei. Îi dai drepturi de autor, să vezi! Cât despre dependenţa asta, când mi-am fracturat glezna şi operaţia nu a fost tocmai usoara singura mea grijă era că: “nu dorm cu sotul”. De atunci am mai avut 6 nopţi fără el, 2 in spital, 3 plecat la Iasi la socrii şi una la un prieten rătăcit. Vezi ce bine le stiu? Dacă nici asta nu mai e dependenţă…

  • filedinpoveste says :

   Si eu care credeam ca eu sunt dependenta :)) da, stiam eu c-am ramas setata pe “bebestin” de la cineva, asa cum cineva m-a setat sa vorbesc cu “o fost”, “o citit”.

 6. gheorgica says :

  Imi aminteste de o gluma
  Un tip cazat la un hotel sforaia teribil si nu putea dormi nimeni cu el in camera
  Apare un tip in miez de noapte si doreste sa se cazeze. Hotelierul ii spune ca nu are decat un loc cu unul care sforaie teribil
  Toti care erau la bar fiind victime
  Tipul ii spune ca nu este deranjat de sforaituri
  Urca in camera si il vede pe tip sforaind
  se cutremurau geamurile si juca vaza pe masa
  Tipul se baga in pajima ,moment in care sforaici se trezeste.
  Se duce omul la sifonier si ia peria de de haine. O baga in buzunarul de la pajima si se culca
  Dimineata toti erau la receptie facand pariuri
  Coboara tipul vioi si odihnit dupa el sforaici
  Sforaici-domne nu am dormit toata noapte. Ce ai vrut sa faci cu peria? De ce ai pus peria in buzunarul de la pajima.
  Tipul razand ii raspune- eu sunt dependent de ,,nevasta,, si cand plec in delegatie ca sa nu-i simt lipsa tin mana pe o perie de haine

 7. gheorgica says :

  Dope miezul noptii va explic. Adeca era dependent de ,, ciufulici,, Hi! Tipul era de moda veche, de pe vremea cand ciufulici era la moda

 8. gheorgica says :

  Ma bucur ca ai intzeles si am ratat miezul noptii. Daca Vienela nu a gasit gluma, ii amintesc ca era vb despre dependentza de veveritza.

Trackbacks / Pingbacks

 1. Ce a mai făcut blănosul | file din poveste - 31/10/2013

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: