Ce vrăji a mai făcut femeia

Bărbaţii spun despre ele că ar fi nişte saci fără fund, însă femeile le găsesc mereu neîncăpătoare. Bărbaţii spun că toate-s la fel, în timp ce femeia le-ar deosebi chiar şi cu ochii închişi. Pentru femei sunt prelungiri ale trupului lor, în timp ce bărbatul le consideră aproape inutile căci, altfel nu s-ar explica,  de ce au veşnic buzunarele ticsite cu lucruri care fac fel de fel de rime în drumul spre casă sau sper birou.

Sursă foto: http://reeija.ro/

Sursă foto: http://reeija.ro/

Astăzi vom vorbi despreReeija, o geantă cu personalitate…la propriu. Ea nu cară numai ruj, rimel, oglindă, portofel şi alte obiecte mai uşoare sau mai grele, ea cară grijile şi preocupările noastre, ea cară bucuriile pe care le oferim celor dragi, ea cară sufletul şi inima noastră. Cârcotaşii ar spune că grijile atârnă greu pe umerii femeilor…într-o geantă.

O geantă e un joben, sau cel puţin aşa-mi spune copilul din mine, cel resfăţat de mama cu câte-o ciocolăţică sau o bombonică în fiecare zi. Îmi aduc şi acum aminte geanta de piele care mă aştepta în fiecare dimineaţă la locul ei şi măi că-mi făcea semn din curele să vin să scot iepurele bomboana dintrânsa.

Geanta este acel ceva care ne aduce zâmbete: când eram mică pentru că-mi răsfăţa papilele cu dulciuri, iar acum pentru că mă lasă să iau cu mine cele mai frumoase bucurii şi amintiri, pentru că mă face să mă simt frumoasă, pentru că nu mă lasă să fiu împrăştiată şi-mi ţine laolaltă toate nimicurile, pentru că e mai ceva ca un papirus care contorizează toate nuanțele de ruj preferate, toate parfumurile şi toate iubirile.

Geanta e un mulaj al caracterului meu căci e mare când sufletul-mi e neîncăpător, e mică atunci când sunt secătuită de speranţe, iar inima îmi stă chircită între coaste, e umflată când răbufnesc de supărare şi e trasă la faţă atunci când eu sunt goală pe dinăuntru.

Şi geanta nu e numai o prelungire din trupul femeii, e şi piele din pielea ei dar şi sânge din sângele ei, căci atât de rău doare când geanta este pe moarte.  Geanta este prietenul şi bodyguard-ul care te însoțește pretutindeni.

Geanta e mai mult decât o bijuterie, e mulajul perfect al caracterului nostru, e o parte din noi pe care o admirăm în fiecare zi şi pe care o găsim frumoasă chiar şi atunci când plouă, ori când suntem secătuite de puteri.

Aşadar geanta e jobenul, iar femeia este magicianul şi fac o echipă minunată împreună: ne surprind de fiecare dată, niciodată nu ştim ce va scoate magicianul din joben şi niciodată nu ştim câţi “iepuri” se ascund acolo.

Aceasta a fost vraja numărul şapte pentru concursulSuper Blog 2013.

Tags: , ,

3 responses to “Ce vrăji a mai făcut femeia”

 1. prinarad says :

  sa stii ca am gasit o geanta in care intra camera mea foto dslr plus alte multele si mai am si loc pe de-asupra :)) am luat-o in vara din Italia. Ciudat insa, ca in mod normal, am la mine telefon, portofel, chei, strugurel si servetele 🙂 plus alte chestii mai femeiesti ascunse bine 🙂

 2. vienela says :

  De cand ma stiu mi-a placut sa ii umblu mamei prin geanta si ea nu s-a suparat niciodata. Cand eram copil gaseam dulciuri, cand am crescut am inceput sa fiu atrasa de rujuri, parfumuri, carti si alte chestii pe care mama le cara cu ea prin lume. 🙂

  • filedinpoveste says :

   Si mie, mai ales ca mama imi lasa special bombonele in geanta. Era ritualul nostru. Intre timp si rujurile mi-au atras atentia si mai intai am boit usa alba de la dormitor si abia apoi mi-am rujat si buzele :))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: