Cum să cucereşti femeia

 Killer Queen nu era atât de rea precum șușoteau babele pe la colțuri, nici atât de “gheață” cum spuneau admiratorii ei, nici atât de goală pe dinăuntru precum se zvonește căci, sub masca hainelor şi a machiajului, se ascundea o femeie simplă şi fragilă, o femeie precum toate. Când venea vorba de apărarea regatului se transforma de-ndată într-o femeie puternică, rece, dură…mai apoi aveam să aflu că arma ei  era parfumul pe care îl purta.

Pe cât era de frumoasă, pe atât de mult ura gândul că într-o zi va ceda insistențelor sfetnicilor ei politici care spuneau c-ar fi cazul să se căsătorească. Se şi vedea supusă dragostei într-un mariaj ce îi va subjuga mândria şi vanitatea, iar regatul ei o va trimite peste noapte la cratiță şi să domnească peste regatul propriilor țânci, fruct al supunerii, ai iubirii şi al înfrângerii.

Când a auzit regina că guvernul a organizat un bal pentru pețit, femeia s-a mâniat: mai întâi a renunțat la rochiile pompoase cu arcuri, mai apoi s-a eliberat de strânsoarea corsetului ce îi ținea sufletul încătușat. Pentru a nu stârni revoltă în împărăție, regina a acceptat doar cu o condiție: îl va accepta de soţ doar pe acela care va reuşi să treacă trei probe. Şi uite aşa ne-am sfâtuit noi ce probe ar trebui să treacă cel ce urma să-i fie soţ.

Peţitorii ce vor reuşi să fure celosia de la zei şi să i-o aducă reginei la fel de parfumată precum au păstrat-o zeii vor fi cu un pas mai aproape de regină. Ce nu ştiau peţitorii era că sfânta celosie este păzită de zeci de zgripţuroaice ce legaseră blesteme ce-l va transformau de-ndată în praf de stele pe cel care îndrăznea să atingă această floare.

Dacă cineva va trece de această probă, am grăit în şoaptă, va trebui, în trei zile şi trei nopţi, s-o convingă pe regina ielelor să-i ofere-n dar esenţa de praline, acel elixir care le face pe zâne nemuritoare. Killer Queen dorea un prinţ la braţul ei asemenea esenţei de praline:  tare, dar în acelaşi timp fin, dulce, dar în acelaşi timp amar, dur, dar în acelaşi timp sensibil, serios, dar în acelaşi timp amuzant, iubitor, dar în acelaşi timp misterios.

Fiind convinsă că nimeni nu va izbuti să iasă-nvingător din cele trei probe dar, totuşi, fără a lăsa posibilitatea ca la braţul ei să-atârne umărul unui bărbat nevrednic de ea, am ales ca-n ultima probă, prinţii ce vor izbuti să ajungă până aici să-mblânzească  cea mai de temut fiinţă din regat, scorpia, în rolul principal: soacra.

Dacă Killeer Queen era greu de mulţumit, imaginaţi-vă cum era mama acesteia când vedea un peţitor la mâna fiicei sale: prea înalt, prea scund, prea blond, prea brunet, prea deştept, prea prost, prea slăbănog, prea burtos, prea cu dinţii strâmbi, prea cu dinţii drepţi, prea cu degetele lungii, prea cu degetele cârnăciori îndesaţi, prea sărac, prea bogat, prea din nord, prea din sud, prea sensibil, prea dur, prea glumeţ, prea rigid, prea, prea.

Pentru scorpia regatului, pretendentul ideal era cel care se asemenea cu fructele de pădure: nici prea sălbatic, nici prea domesticit, nici prea dulce, nici prea sărat, nici prea de la munte, nici prea de la şes, nici prea de la umbră dar nici prea de la soare.

Şi iacătă-ne aşteptând balul şi iacă-tă că n-a apărut nici urmă de peţitor la petrecerea reginei. Când petrecerea era aproape de sfârşit, apare un prinţ cu scorpia de mână, cu elixirul de praline într-o mână şi cu celosia-n cealaltă.

– “Katy Perry, draga mea, iacătă că am găsit un prinţ demn de tine!“, spuse jovială mama reginei.

 Vadit ruşinată, Killer Queen nu mai avea alura aceea de regină de neatins.

Prinţul era atât de chipeş încât şi mama soacră a schiţat un zâmbet în sinea sa. Câştigătorul se apropie. În spatele său uşa se deschide din nou:

– “Vreau să îl provoc pe câştigător! Mă pot apropia? Eu am ceva ce el nu ţi-a putut aduce!

Pas cu pas, iar inima şi ochii reginei creşteau tot mai mult. Uită de prinţ şi de promisiunea ce i-o făgăduise, căci mireasma noului sosit o făcu să se îndrăgostească de acesta deşi nu era la fel de chipeş şi nici nu avea vreun titlu imperial, el doar purta mireasma Killer King.

Tags: , , , , , , , ,

3 responses to “Cum să cucereşti femeia”

  1. Vienela says :

    Mamele astea, mereu isi baga nasul si considera ca stiu mai bine decat copiii lor ce e bun si ce e rau, ce e frumos si ce e urat, ce e necesar si ce nu! Am o prietena care, dupa ce a divortat de sotul ei pentru ca isi baga mereu coada soacra ei, mi-a spus ca de va fi sa se mai marite vreodata, isi va cauta un barbat orfan. :)))))

  2. Bogdan Daradan says :

    sa inteleg ca domnul killer avea un parfum care ingenuchea inima oricarei femei…vreau si eu o mostra pls:))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: