Un dar în semn de mulţumesc

«Iubirea este “a dărui” la infinit»¹, iar tu îmi dăruieşti liniştea pe care am pierdut-o printre străini, căldura pe care n-am găsit-o niciodată, vorbele de care am atâta nevoie, umărul pe care plâng atunci când cred că-mi este greu, mâna care mă mângâie atunci când cad în melancolie, omul pe care mă pot baza la bine şi la rău, înţelepciunea cu care să mă judec pe mine şi mai apoi pe alţii…mi te-ai dăruit pe tine la infinit, iar mie îmi este mai mult decât suficient.

Şi cum să-ţi mulţumesc eu, acum în prag de sărbători, pentru tot ce faci pentru mine? Să-ţi mai spun odată c-am învăţat să iubesc de la tine, să îţi spun că mi-e dor de tine chiar şi atunci când eşti plecat la muncă, să îţi spun că îmi place modul în care mă cerţi deşi mă bosumflu, să îţi spun că de tine am mai multă nevoie decât orice altceva? Ştii deja….şi, cum să-ţi mulţumesc eu?

Cum să-ţi mulţumesc eu pentru că-mi asculţi fiecare tâmpenie cu atenţie, pentru că ai încredere în mine şi-mi dai şi mie încredere în mine, pentru că pentru că mă cearţi mai ceva ca un părinte, mă mustri şi mai apoi mă pupi, pentru că îmi eşti şi tată, şi mamă, şi iubit, şi prieten, pentru că nu mă laşi să dau bir cu fugiţii atunci când dau de greu, pentru că nu mă judeci, pentru că prin tine m-am găsit pe mine? Cum?

Ştiu că mi-ai zis că anul acesta va veni Moşul şi nu “Moaşa” (că doar tu vei fi Moşul, nu şi eu), văzându-mă că nu ştiu ce să-ţi iau cadou. Dar niciun cadou n-ar fi în stare să îţi spună cât de recunoscătoare îţi sunt, cât de mult te iubesc, cât de mult am nevoie de prezenţa ta şi totuşi…vezi tu figurina aceasta? Da, se pare că LuxuryGifts.ro ştie să-ţi spună mai frumos decât mine ceea ce simt eu pentru tine. Aşadar acesta va fi darul meu pentru tine de sărbători.

Să ştii că această figurină este foarte preţioasă şi te-aş ruga să ai mare grija de ea: pentru că prin ea îţi dăruiesc inima mea, pentru că e încrustată cu cristale Swarovski, pentru că îţi spune atât de simplu şi frumos cine sunt eu şi ce eşti tu pentru mine, pentru că e cartea deschisă a sufletului meu în care poţi citi necontenit: “Te iubesc!” (ştii că mereu mi-a fost greu să rostesc aceste două cuvinte).

Articol scris pentru Super Blog 2013!

_____________________________________________________________

¹: Ioan Gyuri Pascu

 

Tags: , , , , , , , ,

6 responses to “Un dar în semn de mulţumesc”

 1. Sonia says :

  Frumoasă declaraţia ta de dragoste. Şi mie mi-e greu să rostesc cele două cuvinte şi mi se pare că se subînţeleg. Dar oamenii au nevoie şi de vorbe.

  • alma nahe says :

   Au, au…sigur că au! Chiar dacă mai mult îi încurcă! Dar e bine că sunt! 🙂 Bine că sunt şi obiectele, care au inscripţionate vorbele. 😛

 2. gheorgica says :

  In Tzara lui Gheorgica ,,vine Moasa de Craciun,, se spune in loc de ,, vine barza de Martzisor,, Mi-ai produs emotzii cu declaratia ta. Il invidiez pe Mos Craciunul tau. Poi chiar ma gandeam in timp ce am citit frumoasa declaratie: ce cadou ar rasplati asta? In mintea mea au aparut ceva idei
  un inel semnat ,,Mos Craciun,, cu un bulgare de zapada din cristale Swarovski
  o brosa cu trei tzurtzuri stilizati tot din cristale Swarovski
  Un suport reprezentand capul lui Mos Craciun cu fata decupata iar in spate sa poti introduce o fotografie cu fata celui pe care tu il doresti ca Mos Craciun.
  Pana atunci sa imi faci si mie un om de zapada ca am auzit ca la tine a nins frumos

  • filedinpoveste says :

   A nins, a nins, ceea ce îmi spune că-i cazul să mă grăbesc cu împachetatul cadourilor. Sunt atât de indecisă când vine vorba de cadoul pentru Moş(ul meu) Crăciun, iar ideea ta cu suportul reprezentand capul lui Mos Craciun în care să introduc mocuţa domnului inimii mele mi se pare ge-ni-a-lă.
   Mi-e şi teamă să ies afară că e viscol. Am ieşit pe balcon şi măi să mă fac eu ţurţure şi nu mai era nevoie de broşa cu ţurţuri :))

 3. Vienela says :

  Cat de tare ai fost! Va veni mosul, nu moasa! :)))) M-ai facut sa rad!
  Greu mi-a fost si mie mereu sa spun te iubesc…, pana in ziua in care l-am cunoscut pe Mihai. Acum am senzatia ca ne spunem prea des, ca a devenit un fel de salut la venire, la plecare si in loc de alo la telefon. :))))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: