Decembrie, luni

E decembrie şi e luni şi în sufletul meu, e decembrie căci eu mă gândesc la Moşi: la Moş Nicolae şi Moş Crăciun. E decembrie căci am început deja să ascult colinde şi muzică de Crăciun, e decembrie pentru că m-am uitat la filme despre Crăciun şi, deci, am început să intru în atmosfera crăciunească. E decembrie, e luni şi afară-i frig, iar eu am început să mă bucur de căldura din casă şi de frigul de afară, am început să mă zgribulesc în păturică cu o cană de ceai sau cappuccino.

E decembrie şi e luni! Doamne, iar a mai trecut un an! Unde-au fugit atâtea zile? Ce am făcut eu? Cum am pierdut atâta timp? Unii-mi spun să mă liniştesc c-am avut licenţă, admiterea la master, o vacanţă bine meritată, deşi nu-s aşa sigură c-am meritat-o, o competiţie Super Blog pe care am dus-o la sfârşit, nu ştiu cum dar am scris fiecare articol. Nici nu ştiu ce să simt: să fiu bucuroasă c-am terminat sau să duc dorul şi să aştept s-apară noi probe?

E decembrie şi abia aştept Crăciunul, abia aştept reuniunea de familie, deşi în weekend, de Sfântul Andrei, am avut un fel de Crăciun al nostru, în famile, la bunici, cu mâncare bună, cu râsete, cu poveşti noi şi vechi, cu căldură de la sobă, cu frumoase cadouri!

E decembrie şi e luni! Încă un pic şi dăm mâna cu 2014 şi dăm uitării supărările, lacrimile şi strâmbăturile din nas ale lui 2013. E decembrie şi mă simt liberă! E decembrie şi vreau să visez!

E decembrie şi e suficient!

Un decembrie mai frumos găsiţi la psi,  la Vienela, la Dana, la Carmen, la Sonia, la Matilda, la Scorpio, la Adriana, la dordefemeie şi la ch3815h

Tags: , , , , , , ,

19 responses to “Decembrie, luni”

 1. dordefemeie says :

  Decembrie al tau e aproape perfect, are toate ingredientele necesare 🙂

 2. Adriana says :

  …azi îi spuneam Vienelei cât de mult tin la tine, pentru că …”te simt”…aşa copil cuminte şi curat la suflet, cu repere pe care eu, cred, că nu le aveam la vârsta ta, cu preocupări frumoase, cu burie si cuvinte magice. Te felicit pentru cele 100 de puncte la proba cu farmec şi iti doresc sa ai luni de poveste, să nu le simti trecute ci infăptuite. Decembrie al tău…poate fi al oricui ce simte drag de oameni.

  • filedinpoveste says :

   Mulţumesc frumos pentru cuvintele tale frumoase!
   Şi eu ţin la tine şi-mi placi mult…deşi nu ţi-am spun asta prea des.
   Luni de poveste îţi doresc şi ţie şi Vienelei şi tuturor celor din club căci mi-aţi devenit toţi foarte dragi.

 3. psi says :

  eu ştiu că colinda începe numai după sân nicoară. 😉

  • filedinpoveste says :

   Eu am început mai devreme…dacă tot a dat zăpada, dacă tot s-au aprins beculeţele. Am ascultat puţin, am zis să mă domoloesc căci după o să-şi piardă tot farmecul. Da, aşa-mi zicea şi al meu “colindele să le-ascult după Sf. Nicolae”!

 4. Pishky says :

  uite fix de asta-mi place iarna…
  frumos spus și scris

 5. Scorpio says :

  e mai frumos decembrie al tau 🙂 .

 6. abisurile says :

  “E decembrie şi e suficient! ”

  Ce bine ai rezumat …

 7. Vienela says :

  E decembrie si imi place, sunt cu adevarat fericita in acest decembrie!
  Am un singur regret… Nu am inteles cum de nu ai putut urca mai sus in superblog, pentru ca mie chiar mi-au placut articolele tale, de la primul pana la ultimul.

  • filedinpoveste says :

   Şi eu am regretul acesta, dar…ce să-i faci. Cred că e un motiv în plus să mai încerc la primăvară, poate atunci vin şi eu lângă voi, în primii zece.

   Am făcut şi contestaţii, numai că măririle mi s-au bătut bătaie de joc: 2 puncte, 3 puncte şi am renunţat să iau juriul de urechi deşi mi-au mai rămas 2 contestaţii.
   La prima probă, “Corolla – frumoasă cu un scop precis”, am primit 70 puncte, la dependenţele irezistibile abia 65….şi tot aşa, s-au adunat şi-am bifat abia locul 38.
   Ahh, şi mai am un of legat de muncă, mă adâncesc tot mai mult în depresia mea post studenţească 😦
   Spper ca anul ce vine să fie mai bun şi mai îngăduitor.

   • Vienela says :

    Cred ca va trebui sa te invatam cum se face o contestatie serioasa. Eu am facut 2. Prima mi-a urcat nota de la 80 la 90, iar a doua de la 90 la 96.
    Cu munca e al naibii de greu, dar nu iti pierde speranta. De multe ori, cand te astepti mai putin apare solutia salvatoare.

   • filedinpoveste says :

    Oho, felicitări, înseamnă că trebuie să lucrez serios la capitolul “contestaţii”. N-am prea făcut la viaţa mea, doar una, la istorie, la bac, şi-am urcat cu un punct :))
    Asta aşa e! Acum apăs butonul ăla cu “aplică” până m-o pune cineva să semnez un contract

 8. Litere Stacojii says :

  Eu inca nu am intrat in spiritul lui Decemnrie, dar daca ma pun si eu pe urmarit filme de Craciun, sigur voi intra in inima lui 🙂
  Si de oricate ori le-as vedea si revedea, bucuria nu paleste 🙂
  Foarte frumos ai scris :*
  Te pup!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: