Să dăm un interviu (psilunelit)

Fie că e vorba de interviul de angajare, interviul pentru revista școlii sau unul pentru apărut pe sticlă, când eu sunt cea care trebuie să răspundă la întrebări, mă simt ca un copil pus la colţ, dezbrăcat, arătat cu degetul şi luat la întrebări, deşi nu am făcut nimic rău. Probabil că m-am uitat la prea multe filme cu răufăcători interogați sau la prea multe episoade din “Lie to Me”…de fapt, nu mi-a scăpat niciun episod, dar microexpresiile faciale scapă în continuare ca vacile-n lucernă.

Şi, pentru că de ce îţi este frică, nu scapi, zic să mă autotorturez cu întrebările lui Hipertensiv. Să trecem la treabă:

Ce ai face dacă ai şti absolut sigur, dincolo de orice dubiu, că este imposibil să eşuezi ?

Aş deveni cântăreaţă (bine probabil “că cânt” mai bine decât mulţi de pe la noi) + mi-aş face propria afacere. Da, mi-e frică de eşec. Cântăresc de zece ori deciziile importante pe care trebuie să le iau.

Dacă ai fi Victor Slav, ai fi rupt-o-n bătaie până acum pe Bianca Drăgușanu ? Ai lua în calcul să o bați astăzi, imediat ce dai ochii cu ea ? Plănuiești să faci asta începând de mâine ? Dacă nu, de ce ?

Aş bate-o la cap să se lase de meseria de “vedetă”, în rest persoana ei şi orele pe care le ocupă la tv mă lasă rece…d-aia a fost lăsat pe telecomandă butonul de schimbat canalul.

Alege un personaj suficient de vizibil în mediile de comunicare din România care crezi că ar fi potrivit pentru a fi imaginea unei campanii care să militeze pentru legalizarea eutanasierii oamenilor;

Monica Tatoiu, nu este ea specialistul bun la toate? Când nu a militat ea pentru vreo cauză? De la cancer, la furnici, de la obezitate la particula lui Dumnezeu, ea le ştie pe toate. Dar cred c-ar milita, în acelaşi timp, şi pentru legalizarea eutanasierii oamenilor, dar şi pentru “salvara lor de această tiranie”!

Comentează afirmația „Femeile cu sâni mici nu știu să calce pantaloni la dungă”

Bustul calcă pantalonii la dungă, sau cum?

Monet sau Dali?

Monet şi Dali. Ştii, mă simt ca la interviul acela de la Cârcotaşii când vedetele trebuie să aleagă între două variante. Acum că am răspuns, sper că nu devin vedetă peste noapte.

Dacă ai avea puterea asta, cu ce te-ai înzestra în plus: a treia mână sau al treilea ochi? (se acceptă și alte variante – exclus : a doua gură !!!)

Al treilea ochi, la spate, ca în soacra cu trei nurori. Nu degeaba-mi spune “cineva” că sunt mai ceva ca o soacră.

Dacă reîncarnarea ar fi o teorie demonstrată ce crezi că ai fost într-o viață anterioară? Ce ți-ai dori să fii într-o existență viitoare?

Cred c-am fost un om de știință cândva, altfel nu explic de unde am o memorie atât de bună. Un om de ştiinţă de prin Egipt, ceva prin zona aia, altfel nu înţeleg de ce vreau atât de mult să vizitez ţara asta! Sau explorator, da, explorator! Sau un călător?

Pot să-mi aleg singură ce să fiu într-o viaţă viitoare? Nu ştiu, cercetez. Poate, dac-aş fi fost om de ştiinţă, tot om de ştiinţă mi-aş dori, poate mi-am lăsat anumite studii neterminate.

Care este principalul lucru ce îi lipsește românului pentru a se declara ca fiind fericit? Dar somalezului?

Românului îi lipsesc cam multe. E vorba în primul rând de încrederea în el, de voinţă, de dorinţa de a munci fără a aştepta ca alţii să facă lucruri pentru el,. Somalezului cred că îi lipseşte ceea ce are românul: mâncare, medicamente, accesul la un spital, accesul (gratuit) la educaţie şi alte “etc” de care uzează românul, dar de care nu se bucură.

Dacă ai avea această opțiune, ce ai alege între a fi rentier și a obține fix aceeași sumă având un job plăcut, lipsit de stress?

Cred că m-aş plictisi să tot tai frunze la câini, aşa că zic job, unde mai pui că e plăcut şi mai e şi lipsit de stress.

Naufragiat pe o insulă pustie, ce companion ai alege între : un homosexual forțos, un câine, Valeriu Zgonea, manualul de fizică de clasa a IX-a?

Greu de spus. Toate variantele au avantajele şi dezavantajele lor.

Homosexualul forţos probabil c-ar ajuta la construirea unui adăpăst şi la vânat. Dacă nu-i prea “girlish” e de ţinut minte.

Un câine…înseamnă c-am fi protagoniştii din “Viaţa lui Pi”, eu aş fi Pi, iar câinele ar fi tigrul. Bine asta în cazul în care căţelul ar fi unul dintre acei câini de care mie îmi este frică şi din cauza căruia traversez strada (doar pentru a nu da nas în nas cu el).

Valeriu Zgonea probabil că şi-ar face campanie electorală, ar candida la postul de preşedinte al insulei (pustii). Probabil că are şi alte calităţi, eu nu le cunosc (eticheta de politician uneori e suficientă) şi nici n-aş vrea. Dar eu ştiu?

Manualul de fizică din clasa a IX-a? Eşti sigur? Eu nu sunt sigură c-aş mai înţelege vreo iotă din ce scrie acolo. Partea de definiţii aş memora-o repede, partea practică e cea care dă cu virgulă (deşi într-a noua nu-i chiar mare brânză, e cu scripeţi, cu forţa de frecare, reflecarea şi refractarea, tipuri de lentile, ceva pe-aici, este?)

Haiku sau epopee?

Epopee.

Cât din tine se regăsește pe blogul tău?

Un pic mai mult decât aş vrea ar vrea monsieur.

Dacă s-ar produce un film despre viața ta, ce actor ar fi cel mai potrivit pentru a interpreta rolul?

Keira Knightley, zic şi eu. Habar n-am.

Ce ai face dacă în timp ce înoți ți-ai pierde slipul?

M-aş morcovi/mura în apă până când cineva mi-ar aduce un slip, o eşarfă, ceva pe post de frunză.

De ce n-are coada urs?

Pentru că o avea ursul, iar ursul a pierdut-o.

Dacă ai fi în faţa unui oracol care îți poate răspunde la orice întrebare, dar doar la una singură, care ar fi aceea?

Dacă ar avea toate răspunsurile, i-aş spune să-mi spună formula fericirii!

Tags: , , , , , ,

6 responses to “Să dăm un interviu (psilunelit)”

  1. Dan says :

    Se vede treaba că o să trebuiască să revin cu o postare care să cuprindă cele mai cele dintre răspunsurile voastre. Deşi, din tot ce am citit, îmi va fi tare, tare greu să aleg. 😛

  2. Cuvânta says :

    Ai daca eu gasesc un bust mare care nu calca pantalonii la dunga, ce ne facem, fetelor?

  3. Miranda says :

    Şi, cum este ţă dai un interviu? Cred că-i bine 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s