Primăvara e mai frumoasă când călătoreşti

Oricât de mult aş iubi România, satul copilăriei, oraşul adolescenţei sau capitala maturizării şi oricât de frumoasă ar fi primăvara în locurile acestea, parcă primăvara e mai frumoasă când călătoreşti, când aştepţi cu nerăbdare să apeşi butonul de check in, când nu mai ai răbdare să se deschidă porțile de îmbarcare, când zbori peste “acasă” şi ajungi într-un colţ de lume care te face să uiţi de farmecul lui “acasă“.

Primăvara-i mai frumoasă în deplasare când, pe lângă miros de flori proaspăt înflorite, mai descoperi şi miros de macarons, de baghetă, ori croissant, de ierburi de Provence, de sare de mare sau vin de Bordeaux. Şi cum să nu găseşti primăvara mai frumoasă în Franţa când aici poţi să simţi toate astea din vârful turnului Eiffel, când poţi să-i furi un zâmbet Mona Lisei, când poţi să regăseşti pe străzile pariziene romantismul pierdut printre atâtea griji, când poţi să fredonezi la nesfârşit (şi pe bună dreptate) “non, rien de rien, non, je ne regrette rien!”, când poţi să admiri primăverile lui Monet.

Şi, cum să nu iubeşti să călătoreşti primăvara, când poți să te bucuri de copacii înfloriți mereu iar, acum nu trebuie să mai aştepţi să vină păsările din ţările calde pentru a te bucura de primăvară, acum trebuie doar să îţi alegi destinaţia preferată şi să-ţi pregăteşti bagajele pentru o primăvară de neuitat.

Nu, nu trebuie neapărat să fii îndrăgostit pentru a zbura la Paris, căci odată ce vei ajunge aici te vei îndrăgosti de atmosfera bomenă, de accentul “franţuzist”, de râul Sena, de artă şi cultură, de vin şi de savoarea bucatelor, chiar şi de brânza cu mucegai Roquefort, de arhitectura deosebită, de fiecare străduţă şi de fiecare TGV, de l’Arc de Triomphe, de Musée du Louvre, de Moulin Rouge, de la tour Eiffel şi alte câte şi mai câte.

Cer senin!

Tags: , , , , , , , , ,

4 responses to “Primăvara e mai frumoasă când călătoreşti”

 1. (Im)pas de Bucuresti says :

  Da, da, da, da, primavara este mai frumosa cand calatoresti, e frumoasa cand vezi si altceva decat ceea cu ce esti obisnuit, e si mai placut cand gasesti oferte pe care nu le poti refuza. Am prins si eu niste oferte dus intors cu 50 euro de-mi venea sa-l pup pe cel de la blueair care a facut oferta aceea. Mi-a facut ziua mai fericita.
  Bafta si tie in gasirea ofertei pentru Paris, e tare frumos sa mergi la Paris primavara.

 2. Marciuc Ileana says :

  Ce ne mai place sa calatorim. Ca e vara, ca e iarna numai cu gandul la vacanta stam >:D<
  Mult spor in gasirea pretului cel mai mic catre o vacanta de vis. Stii cum suna asta cu blueair? Blueair: te salveaza varu cand vrei sa mergi in vacanta ieftin si bine :))

 3. Ione says :

  ceer senin si tie. Mie imi place cu blue air, desi ma enerveaza numai taranismele romanilor

 4. Boggds says :

  Si iarna e frumos sa calatoresti numai ca e cam aiurea cu bagajele. Hainele groase ocupa mult spatiu in bagaj si nu prea imi vine sa imi cumpar si un bagaj de cala. De cele mai multe ori merg vara cu avionul. La blue air n-am prins niciodata bilete cu reducere fenomenala

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: