Îmi este dor

Când îmi este dor las imaginaţia să devină realitatea mea, las degetele să alunece peste litere şi să le tipărească pe-o foaie volantă, mă pierd de mine, uit de ce-i în jurnul meu şi-mi aud doar ecourile din vremuri uitate. Cuvintele prind viaţă şi se proiectează pe pereţii minţii mele, văd culori, oameni frumoşi ce mi-au încălzit copilăria, “sunt amețită, nervii iritați – simt enorm și văz monstruos“. 

Ploaia măruntă de afară e un motiv suficient pentru a-mi fi dor, căci ea-mi aminteşte de prea multe lucruri: de prima zi la şcoală, de prima carte citită, de prima mustrare primită, de primele şiroaie de lacrimi pe obraz, de jocul cu păpuşile, de mâncarea bună pregătită pe plită, de culesul strugurilor, de fugitul pe câmp când mă prindeau ploile văratice departe de casă, de alte câte şi mai câte.

Mi-e dor de vatra mea, de bunicu’ care-aşteaptă-n poartă, de papucii de plastic ce mă adastă pe treptele scării, de câinele ce dă nerăbdător din coadă, de pisicile ce amețesc jucându-se, de liniştea satului, de căldura lui acasă, de pereţii crăpaţi, de corcoduşe, de vântul molcom, de straşina pe care se prelinge apa, de vorbele bătrâne, de mâinile crăpate de atâta munci, de broboadele de pe capul bătrânelor, de ochii lor mici şi întrebători, mi-e dor până şi de noroiul nesuferit ce se prinde de încălţăminte!

Îmi este dor de Paştele de altădată când eram toţi în jurul mesei şi povesteam aceleaşi amintiri, îmi e dor de mersul la biserică din viul nopţii, de hainele noi cumpărate fix pentru astă zi, de bucatele de altădată, de ouăle vopsite cu bunica, de chipul ei şi glasul ei.

Mi-e dor!

Tags: , , , , , , , , , , , ,

3 responses to “Îmi este dor”

  1. 1lauralaly says :

    Si mie mi-e dor de copilarie, de glasui pierdute in neant, de chipuri dragi

  2. geladumi says :

    Acelasi dor ma cuprinde si pe mine in pragul sarbatorilor si tot ce pregatesc, e napadit de amintiri si fara sa vreau le fac precum bunica, sau mama, care abia se mai misca si oricat de bine le-as face, nostalgia frumusetii acelor vremuri ma pune mereu la incercare…Dar eu acele vremuri si emotia impartasaniei luate inainte de Paste, in acei ani, le retraiesc ca si cum ar fi vii si sandalele noi ma asteapta pentru a parcurge in ele, neaparat, un crampei din drumul catre mantuire…

  3. Vienela says :

    Uite, asa cum l-ai descris tu, imi este si mie dor de Paste… De ce nu am citit mai zilele trecute acest dor al tau? Poate as fi avut puterea de a iesi din casa, chiar daca totul era mocirlit, chiar daca nu aveam a-mi spune cu altii decat aceleasi amintiri.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: