Primăvara se poartă “asortie”

Dac-aş putea aş da o lege prin care negrul să fie interzis! Da, ştiu, negrul subțiază, dar iarna devine un anotimp mohorât şi macabru taman din cauza negrului pe care-l poartă oamenii. E un decor bacovian şi măi că-ţi vine să murmuri în marea de negru  “dormeau adânc sicriele de plumb şi flori de plumb şi funerar vestmânt…stam singur în cavou (chiar lângă mort)… şi era vânt“.  Iarna este anotimpul doliului, căci paltoanele oamenilor foarte rar sunt altceva în afară de negru sau gri.

Deşi negrul e culoarea care ne scoate din impas când vine vorba de alegerea unei ţinute, iarna cauţi din priviri o pată de culoare, una cât de pală, numai să-ţi aminteşti că iarna nu înseamnă doar un decor din alb şi negru cu diverse variaţii de gri.

Negrul este o culoare elegantă, dar când abuzăm de ea, parcă  îi dispare orice urmă de fineţe şi bun gust. Unii spun că oamenii care vor să pară bad boys aleg negru, cică le-ar da putere. Alţii spun că negrul este asociat cu necuratul sau necunoscutul. Adevărul pare a fi undeva la mijloc. Pentru mine negrul înseamnă misterios, uneori banal, uneori comun, uneori pur şi simplu dorinţă de a nu ieşi în evidenţă, chiar “lene” sau poate chiar frică.

Toată iarna am văzut negru în faţa ochilor la propriu! Noroc că a început primăvara şi culorile pastelate încep să ne bucure ochii.

Primăvara aceasta se poartă colorat! Ieşi din anonimat cu o pereche de pantofi pe măsura primăverii. Asortează-te cu primăvara, lasă-te remarcată şi fermecată de frumuseţea primăverii, de culorile şi mirosurile ei. Îndrăgosteşte-te de plăcerea de a păşi pe tocuri şi de căldura care-ţi mângăie picioarele într-o pereche de sanadele fermecate şi fermecătoare.

Să aducem primăvara la în picioarele noastre!

Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: