„Brigada Sinucigașilor” un fel de eroi de sacrificiu

„Brigada sinucigașilor” e un fel de „Eroi de sacrificiu” dar pe invers, căci, de această dată, cei mai mari anti-eroi duc un război (mai puțin voit) în numele binelui. 

 

Harley Quinn, Deadshot, Killer Croc, Katana, Rick Flag şi căpitanul Bumerang, cei mai mari răufăcători ai tuturor timpurilor (cinematografice), îşi unesc forțele. Misiunea lor: să lupte de partea binelui sau…sau vor muri cu toții.

După ce Batman și Superman au salvat încă o dată lumea, în biroul oval apare o mare dilemă „Sunt acești eroi incoruptibili?”, „Oare următorul Superman va apăra lumea sau o va distruge?”, întrebări pe care și le-ar pune, pe bună dreptate, și orice român care a făcut deja cunoștință cu clasa politică.

Și uite așa o agenţie guvernamentală secretă recrutează cei mai periculoși criminali din lume şi îi condiţionează să ducă la bun sfârşit o misiune extrem de periculoasă care pare încă de la început sortită eșecului.

Filmul aduce mult cu rolul lui Vin Diesel din „Ultimul vânător de vrăjitoare”, numai că „eroul” a fost înlocuit cu brigadă de sinucigași celebrii. Scopul lor seamănă izbitor de mult: trebuie să o anihileze pe vrăjitoarea cea rea.

Harley Quinn e cea care dă sarea și piperul filmului, cea care aduce comicul într-o misiune ce pare a avea un singur final, cea care reușește să tragă după ea romantismul mult așteptat în sală, cea care ridică un pic sprâncenele domnilor.

Filmul te face să te gândești un pic şi la modele pe care le au tinerii din State. N-am avut cum să nu mă întreb dacă nu cumva efectele speciale pe care le au armele de foc în filme și modul în care sunt prezentați infractorii (zău că în astfel de filme toți infractorii sunt cool), conturează și încurajează tinerii care trag la întâmplare cu pușca în te miri ce club. Unde să mai punem că în industria cinematografică terorismul are două fețe: una dramatică si una cool, unde teroarea, crima şi haisul par o nimica toată, ca o înghețată căzută în mijlocul străzii.

Coloana sonoră, culorile şi întreg filmul per ansamblu o pun în valoare pe Harley, elementul feminin al brigăzii. Fără doar şi poate Harley se va pregăti si pentru partea a doua a filmului.

Tags: , , , , , , , , ,

Leave a comment